Опис
Діюча речовина:- Протіоконазол, 300 г/л
- Препаративна форма:
- концентрат, який тече, для обробки насіння
- Властивості:
- Февер® 300 FS, ТН — вдале поєднання кращих фунгіцидних властивостей препарату та суттєва росторегулююча дія забезпечують потужний захист кукурудзи та сої від широкого комплексу хвороб із одночасною регуляцією росту рослин. Протруйник має у своєму складі діючу речовину протіоконазол із нового підкласу триазолінтіонів з тривалою захисною, лікувальною та викорінювальною дією. Вплив протіоконазолу полягає у інгібуванні диметилази, ферменту, який відповідає за біосинтез стеролів (будівельний матеріал клітин патогену), що порушує цілісність клітинних стінок грибів та призводить до загибелі останніх.
Системні властивості діючої речовини дозволяють повністю проконтролювати патоген, як на поверхні насіння, в процесі обробки, так і всередині насіння, під час поглинання вологи на початку проростання. З перших днів розвитку протіоконазол поширюється всією рослиною, що забезпечує тривалий захист від хвороб та створює оптимальні умови для розвитку культури — стимулюючий ефект. Препарат позитивно впливає на морфологію й фізіологію рослин: корені, наземні вегетативні та генеративні органи розвинуті краще, рослини вищі, масивніші, візуально мають здоровіший вигляд та формують більший урожай. Особливістю впливу на морфологію рослини є добре виражена рістрегулююча дія на кукурудзу, яка полягає у стимулюванні росту кореня та надземної частини у поєднанні з відмінним захистом від хвороб. Візуально рослини виглядають більшими, інтенсивніше засвоюють елементи живлення з ґрунту завдяки потужній кореневій системі. За застосування на сої рослина добре формує коріння, що дуже важливо для сої, як культури, що потребує оптимального вологозабезпечення в посушливі роки та поліпшення засвоєння елементів живлення, особливо азоту.
ЗАСТОСУВАННЯ ТА СПЕКТР ДІЇ
Культура Об’єкт Норма застосування (л/1 т насіння) Кукурудза Кореневі та стеблові гнилі, летюча сажка 0,6–0,9 Соя Комплекс хвороб насіння, сходів та вегетуючих рослин 0,2–0,4 - Широкий спектр біологічної ефективності.
- Позитивно впливає на морфологію та фізіологію рослини.
- Підвищення посухостійкості та поглинання води.
- Підвищення кількості врожаю.
- Допомагає покращити якість врожаю.
- Немає фітотоксичності як на рослину, так і на бульбочкові бактерії.
- Краще засвоєння елементів живлення.